BAHARATLI FISTIK EZMESİ SOSLU TAVUK

4.png

İÇİNDEKİLER:

  • 4 Adet Kemiksiz Derisiz Tavuk Göğsü
  • 2 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  •  2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Fincan Dilimlenmiş Soğan
  • 1 Kavanoz Salsa Sosu
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 5 Yemek Kaşığı Nat&Nut Fıstık Ezmesi
  • 2 Diş Sarımsak
  • Taze Kişniş

YAPILIŞI:

Tavuk göğüslerini kimyon ve tarçına bulayın. Geniş bir kızartma tavasında zeytinyağını kızdırın ve tavukları soğanlarla birlikte tavaya atın. Tavuklar kızarana kadar karıştırın. Sos için; mutfak robotunda metal bıçak kullanarak salsa sosunu, limon suyunu fıstık ezmesini ve sarımsakları iyice çekin. Bu karışımı tavadaki tavuğun üzerine boşaltın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 5 ila 7 dakika arasında pişirin. Üzerinde taze kişniş ile servis edin.  Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s